Service sistem de climatizare

Mașinile produse în prezent sunt, în marea majoritate, echipate cu instalații de aer condiționat, ca dotare standard. Instalațiile de aer condiționat trebuie întreținute corect, altfel, pot apărea probleme precum pierderea agentului de răcire, filtre îmbâcsite și probleme ale evaporatorului.

 

Pierderea agentului de răcire este cea mai des întâlnită problemă. Acesta se poate evaporă, indiferent dacă este ceva defect în instalație sau nu. Când nivelul acestuia coboară sub limita critică, instalația de aer condiționat se oprește automat. Este recomandat să vă prezentați la cel mai apropiat service AutoGroup, dacă observați această problemă pentru a o remedia în cel mai scurt timp. Se recomandă o revizie a instalației de aer condiționat din doi în doi ani.

 

Instalația de aer condiționat are și rolul de a dezumidifica aerul, pe lângă răcirea acestuia. Este indicat să faceți aceste verificări, pentru că starea în care se află instalația de aer condiționat poate afecta și sănătatea pasagerilor. Pe evaporator și filtre pot apărea microorganisme, ciuperci și bacterii ce produc alergii și un miros urât în interiorul mașinii.